Sărbătorim Ziua Mediului în comunități eco-responsabile

  Mangalia, 10 mai 2021 O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice începe în luna mai în Municipiul Mangalia. Acest proiect de colectare va începe în 10 mai și va dura până pe 4 iunie, când se va închide cu o tombolă a participanților în campanie, dedicate Zilei Mediului.

  Organizatorii Primăria Municipiului Mangalia și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener, Triod Star 2003SRL, invită toți cetățenii să se implice în acest program, deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într- o comunitate responsabilă.

  „Ziua Mediului ar merita să fie sărbătorită în fiecare zi. Căci suntem, din păcate, foarte pricepuți în a strica natura și reușim prea puțin să reparăm ceea ce stricăm. E foarte grav ceea ce se întâmplă în aceste timpuri cu sănătatea noastră. Și nicio autoritate nu va reuși să rezolve problema, dacă nu facem ceva în acest sens, fiecare dintre noi: să colectăm selectiv deșeurile, să păstrăm curățenia străzilor și a pădurilor, să plantăm un pom, să nu mai risipim alimentele în mod iresponsabil, să protejăm apele. Să ne pese un pic mai mult de ce se întâmplă în jurul nostru! Astfel putem avea măcar o speranță că vom putea proteja împreună ceea ce ar trebui să iubim și să respectăm cel mai mult: viața!” – a spus Andreea Idriceanu-Calev, Manager Comunicare Asociația RoRec.

  Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat fără costuri la 0800 444 800 sau cu tarif normal la 0720 379 802 de luni până vineri, între orele 09.00-17.00.

  Toate comenzile venite până pe data de 3 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare Triod Star 2003 SRL, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorilor locali vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

  Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei noastre dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc în data de 4 iunie, ora 16.00, la Poliția Locală Mangalia.

  Premiile puse la bătaie de organizatori sunt: 2 x mașină de găurit și înșurubat, 2 x șurubelniță cu acumulator, 2 x polizor unghiular, 2 x mașină de călcat, 1 x trimmer, 1 x prăjitor de pâine, 1 x aparat de călcat vertical cu aburi, 1 x aspirator de mână.

  Noi europenii producem anual în jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră! În România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi. Sursa: www.collectors2020.eu

  Important! Echipajele noastre lucrează conform legilor referitoare la prevenția COVID 19.

  Pentru detalii și alte infomații despre campanie, persoana de contact este:

  Dl. Gabriel Constantinescu

  Telefon: 0745 757 404

  Email: avgabiconstantinescu@gmail.com